dressyr pass

I söndags när jag red orkade jag inte sadla så jag red barbacka :)
Började med att skritta några varv, sen böjde jag Rocky lite åt varje sida, lite skänkelvikning i skritt osånt :) Eftersom han var jäääätte lätt i handen och mjuk på båda sidorna + gick ner i form nästan direkt bestämde jag mig för att öva skänkelvikning. Jag har nämligen aldrig lyckats få honom att gå skänkelvikning i trav mer än ngra få steg.. :p Men iaf, jag provade lite försiktigt att först böja honom i trav, höger och vänster, sen skänkelvikning mot höger. Det gick skit bra! Han gick heeelt perfect! I vänster tog det några försök men sen funkade det åt det hållet också! :D
Fortsatte med det lite till, sen gjorde jag ett par galopp-ombyten. Eftersom det hade gått så bra i traven provade jag lite lätt att få honom att gå skänkelvining i galopp. Det trodde jag aldrig skulle gå, jag hade ju knappt fått honom att gå skänkelvikning i traven innan! Men såfort jag tog lite i tyglarna och förflyttade honom åt sidan med skänklarna gick han helt otroligt! Kollade upp lite snabbt i speglen och det såg lika fint ut som det kändes! :D
Skrittade av honom efter det och gav honom massa morötter och en dL av ett slagt foder jag fått på GBGHS :)
så stolt över min lilla ponny :') ♥







GBGHS photos














GP PONNY

Hästen Bilbo och Nicolai (han från ponnyakuten)







Hon som vann GP ponny, glömde av vad hon hette, men grymt duktig va hon! :D





ny header!

jag har gjort en ny fin header :D det blev lite fail men aja, michelle skulle fixa det ngn gång sa hon :)


GBGhorseshow! :D

Idag var jag på Göteborg horseshow med min och michelles medryttare Ida :) det va skit kul! men eftersom jag vart i USA nyligen hade jag inte speciellt mycket att handla för.. Aja, man fick ju ta massa gratis saker :D
Vi fick jätte bra platser, Rad 1, plats 1-2. Tog en massa kort! Riktigt dåligt kvalite blev det såklart, eftersom jag inte vågade ta med blixt.. :p Så jag ska redigera dem och försöka få dem lite finare :)
Laddar upp resten av bilderna imorgon! :D + berättar vad jag har köpt för fint .. *host*





Träningen

Igår när jag red Rocky gick det jätte bra! Han bockade inte en ändå gång (y)
Jag började med att skritta några varv på långa tyglar, sen kortade jag upp honom och körde lite skänkelvikning kors och tvärs. Det fick honom att tänka och koncentrera sig mer. Jag travade sedan runt i serpentiner och volter lite hursomhelst i ca 10 minuter, mest för att värma upp honom lite till. Efter ett tag bestämde jag mig för att prova en sak som jag såg i en tiding häromdan.

Förklaring :
Det rosa är i trav och det blåa i galopp :) en enkel förklaring är det att man travar runt och på lång sidorna går man små volter som hästen måste anstränga sig för att komma runt på. Jag ökade emellan varje volt så att Rocky behövde tänka till lite och korta upp sig själv innan volten. Det tog lite tid, men tillslut funkade det :) Sen gör man samma sak fast i galopp, och då behövde jag rida lite större volet, eftersom Rocky inte är världens dressyr häst och jag är ju ingen duktig dressyrryttare direkt.. :p Tycket i alla fall att han gick bättre i galopp, då han behövde anstränga sig mer :)

Efter att jag ridit dethär ett bra tag tänkte jag låta honom galoppera av sig lite :D Jag hade ridit honom ganska länge utan skritt-pauser, så han var lite anfådd och svettig, och inte längre på världens gladaste humör.. :p  Men jag skänklade på honom på några långsidor och det gick bra :) Han sprang inte direkt av ren glädje, utan vifta lite irriterat med svansen när jag kortade upp tyglarna och smackade på honom.. haha :)
Jag tror faktist att han har träningsverk, eftersom han reds med Michelle för Ulle (våran tränare) i förrgår :)


llängesen!

ja, som sagt var det ett tag sen.. har varit i L.A, och inte haft tid för att blogga :)

iaf, här kommer lite som har hänt under tiden ;

Vi har skaffat medryttare! Hon är jätte duktig och har haft hand om Rocky nu när vi vart i USA. Hon ska rida tisdagar och fredagar :)

Jag har ridit ett antal gånger.. många gånger sen när jag sist blogga.. Iaf, en gång skulle jag hoppa. Det gick jätte bra :) Jag och en annan på stallet hade gått ner och byggt hinder. en oxer, ett räcke, och en studskombiniation med fyra - fem 60cm hinder :) första gången jag hoppade kombinationen blev Rocky lite väl taggad och gjorde en rad bocksprång efter :p Hoppade oxern och räcket en gång, sen fick jag näseblod -.-' kunde inte hoppa mer då, så jag fick skritta av.. :(

Eftersom Rocky går i en liten grushage nu kan han inte springa av sig, och för att det är halt ute och alltid fullt med andra hästar och ryttare i manegen går det inte att låta honom springa av sig där heller.

Därför har han tydligen (som våran medryttare har berättat) börjat bocka när man rider honom.

jobbigtjobbigt.. Ska rida honom i övermorgon och se hur det går :p  Jag och michelle ska också sit på Fredag tsm med medryttan' och berätta lite mer om Rocky samt försöka lösa detdär med att han bockar .




RSS 2.0