lite mer bilder ifrån igår














julpyntning i stallet

Idag var jag på stallet vid elva tiden och julpyntade Rockys box :D jag hände upp rött sidenband med en stor rosette i mitten över dörren, två guldiga saker som mamma köpt (?) på stolparna vid dörren. En jultomte i ena hörnet, och så tre dekorerade pepparkakor längs med väggen i boxen :)

jag var ute i snön och fotade hästarna lite :)












rubrik

saknar sommaren :(










snö, snö, snö och mera snö..

Ja, snö finns det massor av.. men det jobbigaste med vintern är nog att allting fryser. vattnet i vattenhinkarna fryser, så att man får stå och hacka sönder det. Snön som hästarna får under hovarna smälter och fryser sen till is, så det måste man också stå och hacka bort.

( Men om man är smart så kokar man upp lite vatten och häller på, så går det snabbt (h) )

 Sen så fryser man ju själv också, eller så går man runt som en tjock pengvin p.g.a flera lager med kläder.. 

Men  fina bilder blir det ju med snön (y) i alla fall om man hinner till stallet innan det blir mörkt .. det ska jag se till att göra någon dag :)



utan blixt ;


med blixt ;  (lilla pollen blundar..:))













Löslongering

En paddok är fyrkantig, det vet nog dom flesta. När man löslongerar ska man helst ha en rund "paddok" eller en ring som jag säger. Det finns inte på det stallet Rocky står på, så jag löslongerar honom över hela paddoken. Jag börjar med att longera honom vanligt, skritt, och trav i båda varven. sen knäpper jag loss linan, och ställer mig och gör precis så som jag gör när jag longerar vanligt. Rocky brukar då för det mesta börja trava runt i en lagom stor ring runt mig.
     Jag vrider mig så att jag står med kroppen (alltså rakt emot) emot ungefär mitten av Rocky. jag följer honom runt ringen med kroppen, rakt emot honom. När jag vill att han ska öka farten flyttar jag mig så att jag står rakt emot  hans svans, eller emot precis bakom honom.
     För att sakta ner honom användet jag rösten, alltså "prrrt" . När jag vill att han ska ändra riktning ställer jag mig med kroppen pekad precis framför honom, och om han är trögfattad viftar jag till med ena armen i riktningen han är påväg till, då vänder han och fortsätter åt andra hållet.
     Ibland kan han få lust att bryta sig ut ur den cirkeln, och springa längs långsidan, då följer jag med honom, nog med att hålla kroppen riktad mot mitten av honom. 



min finfina paintbild :D

   


snö..

Snö kan vara kul ibland, men tillslut tröttnar man.. och det är inte bra när man tröttnar redan andra dan då det är snö. Det är ju så jobbigt för att man knappt kan rida när det ligger ett täcke med snö på marken ( iaf för oss som inte har manege ) jaja.. mamma har lovat att hon ska köra ner Rocky till en manege varannan vecka ungefär så att vi i alla fall kan rida ordenkligt någon gång ibland.

Idag red jag runt lite barbacka i paddoken med grimma och grimskaft + täcket på. (det snöade som bara den) Ville bara att han skulle få röra lite på sig. Snön har fortfarande inte blivit alltför hård, så det gick att rida lite försiktigt i paddoken. Travade också över några travbommar, och löslongerade honom i slutet. Skriver kanske ett inlägg om hur jag gör då senare :)

Kom precis på att jag har glömt min kamera på stallet.. ajdå! Jaja, får be Michelle ta hem den imorgon :)


Rocky i sommras


               längtar konstigt nog tillbaka till sommaren helt plötsligt..




vintern är härlig

Idag när jag vaknade och kollade ut ur förstret såg jag ett orört vitt täcke över baksidan. Perfekt dag för att fota! Jag lät Rocky springa av sig i paddoken, och satte även upp ett litet 50-40 cm hinder som han skuttade över några gånger :) ni får ursäkta dåliga kvaliten på bilderna, jag tog med "sport" inställning, så att dom inte skulle bli suddiga. Dessutom har jag ingen aning hur man redigerar :)











härligt att låta hästen springa av sig ibland. Det var bara att släppa honom, och smacka lite. Först travade han bara förvirrat iväg, men efter ett tag fattade han att han fick springa, och då var det fart på honom :) för att få honom att skutta över hindret behövde jag bara lägga en tuss hö några meter bort på varsin sida. när han käkat upp den ena smackade jag bara på honom, så fick han brottom till den andra tussen hö. ville inte att han skulle hoppa särskilt mycket eller högt, eftersom han än inte har snösulor eller broddar.
I hagen blir det inte så mycket spring, Rocky är nämligen världens gottegris och är hela tiden i full jakt efter något ätbart :)



Rocky

hejhej!   tänkte ladda upp lite bilder på Rocky :) har nämligen hört att en bra blogg har många bilder (a)


 
Rocky på Slöinge



Rocky på våran baksida :)



Rocky på våran baksida :)



Rocky + mig ute i skogen :)



Rocky + mig ute i skogen :)



Rocky + mig ute i skogen


polle

hejsan :D idag när jag var i stallet och skulle hämta Rocky från hagen tyckte han att det va kul att springa iväg i leran och svätta en massa .. suck -.- så fastnar man förstårs med ena foten, och gör faceplant i leran.. det är ju mysigt.. Rocky sprang iaf som tur var till grinden :) ridpasset blev jag jätte nöjd över :D jag red ut, och ner mellan områdena. sen svänge jag in på en liten skogsväg som jag aldrig ridit på.. lite osmart kanske, men iaf :) set var lite lerigt, och dessutom uppförsbacke och stenar + rötter.. jag har en stabil häst :D
        Efter att ha slingrat mig fram på den lilla skogsstigen ett tag kommer jag fram till ett ställe där stigen (bokstavligt talat) går rakt ner , som ett stup. kanske bara nägra meter, men ändå, det gick inte att rida där x) så jag fick vända tillbaka, och rida i nerförsbacke längs en lerig och stenig stig.. när jag kom till en stock som låg tvärs över stigen (den va ganska stor också, minst 80 cm) bestämde jag mig för att hoppa av och försiktigt leda honom över.. fick lite smått panik om att vi inte skulle komma över.. det gick verkligen inte att hoppa över, eller gå runt. så när jag var halvvägs av Rocky bestämde han sig för att han inte orkade vänta på det jag nu gjorde, och klev lungt över stocken och lunkade vidare. samtidigt passade han på att noppra åt sig lite gräs och helt oberkymrat fortsatte han. Jag som hade fått panik..

lilla älskade ponny :) ♥




hejhej :D

Igår när jag var på stallet provade jag en hoppövning :) gick la sådär, eftersom Rocky inte tycker det är viktigt att lyfta på hovarna över cavaletti..




De två BRUNA bommarna : två travbommar, kom in i TRAV!

De tre FRÄGADE ( blå, rosa ) fattar man galopp, oftast fattar hästarna galop själva. Men för svårfattade hästar får man väll visa galoppskänkel.

Sedan nu då kommer själva övningen! Man kan hoppa HÖGER , VÄNSTER eller rakt fram på oxern. Tänk på att de ska stå tätt så hästarna inte springer egenom.


(Jag valde att höja gallopbommarna typ 10 cm, bara så att Rocky skulle koncentrera sig mer, och inte bara hoppa jämfota över bommarna, och sen komma fel mot hindret och riva.)


Samanfattning :
kom in i vilket varv du vill, TRAVA in! viktigt. Sedan fattar hästen galopp, eller galoppskänkel. Du rider sedan mot något av hinderna, föredrar att hoppa rakt fram, och bara ha det små små hinder, ex. 50cm i början. Om hästarna har svårt för det, höj inte!

taget av  ponnydiskussion@bdb




RSS 2.0