vinterbilder

Igår passade jag på att ta lite kort på hästarna i hagen. Provade också lite olika inställningar och sånt på kameran. :)
















focuset ligger fel, men det blev ganska bra endå (y)




















nu blev det extremt mkt bilder .. mer kommer ngn gång när jag har tid! :)


mera bilder

lite mer bilder från Michelle :D












pulka!

hejhej! God Jul! lite sent, jagvet :) men i alla fall. I julklapp fick jag bland annat ett slags sele till häst, + långa linor som man har till det :) Jag michelle och min mamma åkte till stallet för att pröva det.

Det gick jätte bra! Rocky är så duktig så :) Vi gjorde samma sak förra året, men då satt vi bara fast två longerings linor i sadeln. Nu fick han dra på riktigt :)





jag redigerade bort en gubbe som gick bakom på vägen, man ser det knappt! (a)


hundarna var också med och sprang :) (här ser man gubben)


bushästarna kollade på :)
















alice här :)

hejhej! Har inte bloggat på ett tag nu ( två-tre dagar tror jag ) Såg att michelle har börjat blogga här! Och att hon har dissat mina photoshop skills :o ( *jag har bara använt photoshop två ggr och hon har använt det jätte ofta dem senaste.. åren? ;)* )

Anywaay. Igår när jag var på stallet blandade jag en slags häst-mash. Blev som en gröt-aktig sak som luktade jäääääääääätte gott :) Rocky åt det bara på ett litet lustigt sätt.. han luktade på det, tog lite, nickade med huvudet och gapade - stängde munnen i säkert en halv minut. Sen tog han lite till och gjorde samma sak. Så höll han på :) Det skvätte överallt.. :p söt är han :)

Idag red jag barbacka med två flistäcken och achen-träns i paddocken. jag övade på öppna och sluta, samt ställa honom till vänster och höger. Det gick bra :). Hans gallop var helt  u n d e r b a r. Den var som värsta Ardenner gallopen, jätte kraftig och stor. Hoppas det går lika bra nästa gång jag rider :) Red i ca 30-45 min bara, men det gick så bra så jag avslutade lite tidigare :)


jag suger väl ändå inte heelt på photoshop ;)






gjorde en ny sånnhär sak.. gör en ny imorgon..




ute

tog rocky på en liten skritttur igår kväll :D det var sådär halvmysigt när iskall vind blåste mitt i ansiktet på mig hela tiden :o Men Rocky fick sin motion iaf :D


photoshop!

Jag är ju lite bättre på photoshop än Alice ;)

gjort header på http://michelleelise.blogg.se (min blogg)

och den här gjorde jag nu på minst 5 minuter :D





Drar till stallet imorgon också !


Här kommer jag

Michelle skriver ;)

Red pollen idag en liten snabbis :D

Han måste verkligen få upp kondisen ;o

Och jag tycker det ska bli varmt :)


Kul att jag och Alice tar samma bilder typ :p








tjock polle

Hejhej! :) idag tog jag det lungt och travade lite lätt runt på ängen. Det var säkert 9824458649746 minusgrader... suck. Iaf, Rocky är tjock som en ko :) och han måste ha hö för att hålla värmen. Dessutom har han haft isönder båda vintertäckerna (aargh..) och går därför med två flistäcken och ett fodrat vind/regn täcke över dem.

vintern är jobbig.

fast ibland är den bra :)













typ fem olika färger i himmlen.. så otroligt fint :)



söt ponny :)





nu när jag lärt mig photoshop..

så passade jag på att prova massa saker :D fick ihop ett någolunda fint kollage på Rocky :)



ganska nöjd blev jag :)   (*host* tog mig bara 45 min *host*)

galen ponny

Idag red jag på fältet, en stor öppen hage :) det va kanske en halvmeter snö på marken.. eftersom Rocky knappt blivit riden på sista tiden bestämde jag mig för att ta det lungt och bara trava runt lite :) jag lät honom sträcka ut på traven en sträcka, sen skrittade jag igen. efter ett tag kom jag tillbaka till det stället jag låtit honom länga på stegen lite, och då trodde ju Rocky att han skulle få springa igen. Jag släppte efter på tyglarna och smackade på lite lätt för att trava..
Då fick Rocky fnatt och satte av i världens fart över ängen, så att marken vimlade förbi läskigt fort. jag har lärt mig att inte dra i tyglarna när han får sina fnatt.. Då blir han bara irriterad och börjar bocka. Vi kom bara närmre och närmre staketet.. tillslut trodde jag att han tänkte hoppa över det .
Men några meter ifrån staketet svängde han kraftigt till höger, hoppade över en jätte snöhög, gallopera över vägen och in på stallplanen. där stog han lyckligt och trampade runt som en tvåårig hingst. lite småsur red jag tillbaka tilll fältet och skrittade runt lite där tills jag avslutade.

lite mindre lyckat blev dagen, men det kunde ha blivit mycket värre.. dessutom var det lite kul (om man bortser från olydiga pollen) :)

*bildbrist*

lilla Putte får stå för bilden idag :)




rocky

Idag följde mamma och Saga (hund) med till stallet :) skulle inte rida, så det var bara att mocka , fixa hö och vatten, gosa lite med pollen och åka hem och plugga.. på tal om det så måste jag verkligen plugga nu!

lilla gubben :)


han andades ut precis när jag tog kort.. :p




Dagen

idag bestämde jag mig för att rida en långtur med Rocky :) faast, så blev det inte.. vaknade halv ett (a) vid två-tiden kom jag på att jag skulle kolla på gymnastik uppvisning klockan fyra, och på stallet tar det minst tre timmar för mig om jag ska rida i ca en timma.. sen en timma för att duscha och göra iordning mig. så ja..
Jag kom hem från uppvisningen halv åtta. bytte om och skyndade mig till stallet. Vid kvart över åtta kom pappa för att hämta mig, då var jag fortfarande inte klar med mockningen..
så snäll som min pappa är hjälpte han mig göra höpåsar och byta vatten :)
tycker like synd om Rocky, han har inte blivit riden på hela veckan :( eller förra veckan heller för den delen.. Förra veckan var jag sjuk och kunde inte rida, och denhär veckan hann jag bara inte.
Michelle rider inte Rocky.

Så man kan säga att Rocky har fått två veckors vila.. Denna veckan ska jag rida honom varenda dag! ( förutom på måndag.. eller på tisdag.. eller på onsdag.. ajdå :/ )

bild från i höst ;




tidinställt inlägg :)

idag blir det storstädning på stallet! ibland måste det göras.. suck.
på stallet har vi städschema då varje häst (ägaren) turas om att storstäda varje vecka. När man städar ska man sopa hela stallet, skrubba golvet i sadelkammaren, göra ordning i torkrummet och foderkammaren. Sen ska man damma av alla ytor och sopa ihop hö't uppe på logen. Skaka mattor och plocka iordning i allmänhet. 

Imorgon är det Rockys vecka, så vid elva idag ska jag och michelle vara uppe på stallet och städa (y)




broddar och snösulor

äntigen har Rocky fått vinter skor! (snösulor och broddar) :D nu kan man börja rida ordenkligt igen (y) drar till stallet imorgon, får se om jag hinner dit innan det blir mörkt...


det får bli en bild på Rockys namnskylt x)




RSS 2.0